2.7.2012

Päivä 16: Huh hellettä!

Toinen päivä roomassa menee turistikiertelyyn. Torin laidalla oleva lämpömittari näyttää +38 astetta. Kävelty noin 10km ympäri roomaa, tuotamatta juuri tulosta. Nähtävyyksiä alkoi löytyä kun hankin päivän metrokortin sekä kartan.

Roomassa on joka ikisellä nurkalla apteekki. Paikallisista apteekeista saa reseptilääkkeet, aurinkovoiteet, hammasharjat, pizzat ja lättytelkkarit sekä mikroaaltouunit. Pelkästään rautatieasemalla apteekkeja oli kolme. Tai enemmän.

Rooman metron ovissa olevat varoitusmerkinnät joissa tikku-ukko liiskaantuu ovien väliin, kaatuu turvalleen/lähtee lentoon metron ja laiturin välisestä raosta ja jättää kätensä ovien väliin huvittavat minua suuresti.

Kävelin iltapäivästä Roomasta vierailulle maailman pienimpään valtioon, Vatikaaniin. Paavin kotiin. Aukio oli suuri ja katedraali vielä suurempi. Roomalais-katolisen kirkon pääkatedraaliin pääsy käy metallinpaljastimien ja läpivalaisun läpi. Kaiken sen jonottamisen sekä turvatarkastuksen jälkeen minut käännytettiin kirkon ovelta. Ilmeisesti lähes 40 asteen helteeseen valitsemani tasaisenharmaa hihaton paita oli liian paljastava tai värikäs ja olisi voinut loukata paavia. Olisihan se ollut kiva käydä katsomassa maailmankuuluja Michelangelon  maalauksia katedraalin katossa mutta takaisin en ollut tässä helteessä tulossa! Ehkä seuraavalla visiitillä.

Palatessani metrolla vatikaanista tapahtui jotain odottamatonta. Koko saakelin metro pyrähti, alkoi dissaamaan espanjaa ja laulamaan ajotain italiaksi, hakkaamaan kattoa jne. Kaikilla italian lippu joko asusteessa tai meikkeinä. Kyseessä ilmeisesti italia-espanja jalkapallopeli. Jumalauta mikä kaaos!

Italia hävisi. Saan nukkua tämän yön rauhassa. Toivottavasti Espanja ehtii rauhoittua sillä se on seuraava etappini.