3.7.2012

Päivä 17: Im on a boat!

Roomassa maksimaalinen helle alkoi helpottaa ja hostelli sai ilmastointinsa toimimaan - juuri kun sain tavarat kasaan ja lähtökuopat kaivettua. Kiva. Ompahan nyt koettu vajaa 40 asteen helle. Kieltämättä asenne vaikutti eniten helteen tukaluuteen, kun säätilan hyväksyi se lakkasi vaivaamasta. Niin pahasti. Harvoin tulee kyllä kotona käveltyä niin että meinaa pyörtyä!

Matka Roomasta jatkuu kohti revontulia mutta jäin matkalla Livornon satamaan. Bussikuskitädin huonon englannin takia päädyin tavarasatamaan jonka ympäri käveltyäni päätin unohtaa idean ja jatkaa matkaa vanhaan tapaan junalla. Se siitä välimeren risteilystä. Joten right. I'm not on a boat. Yet.

Mielenkiehtovaa, Italialaiset ovat päivittäneet konduktöörin arsenaalia perinteisestä pihtileimasimesta ja kämmenkassakoneesta yhteen älypuhelimeen jossa pyörii ilmeisesti selainpohjainen kassajärjestelmä langattomasti junan palvelimelta. Lippuja tarkastaessa konduktööri lukee asiakkaan lipusta QR-koodin ja that's it. Muuten saman tyyppinen järjestelmä kuin VR:llä nykyään mutta koko paska toimii Samsungin älypuhelimella. Hieno bluetooth kuittitulostin jne.

Matka Livornosta jatkui Pisan ja Firenzen kautta Milanoon.
Firenze - Milano väli upouudella suurnopeusjunalla 300km/h matka oli erittäin miellyttävä. Ilmastointi oli ihana. Milanosta matka jatkui Torinoon. Täältä ei lähde enää puoli yhden jälkeen yöllä joten matkani päättyy näköjään tänään tänne.

Jossakin kohtaa 15h junassa istumista perseeseeni sujahti kermaa. Kävelin rautatieaseman viereiseen hotelliin ja otin huoneen - 52,30€ yöltä. Nyt on kuosituttava puolen euroopan läpi matkustamisen ja hirmuhelteen jäljiltä! Huone on luksusta verrattuna hostelleihin, täällä on jopa oma ilmalämpöpumppu seinässä. Suihkussa shampoot pikku pusseissa (joink!) Ja snadi telkkari jotta siitä voidaan mainita mainoksessa.

Henkka kiittää ja kuittaa, matka kohti tuntematonta jatkuu huomenna!