23.6.2012

Päivä 8: Löysin uuden kodin!

Aamulla herätty paikallisesta nuorisohostellista. Hintaa 65€ kahdelta yöltä. Sveitsi on kallis maa, BigMac-indeksillä laskettuna ateria maksaa reilut 9€.

Ei se mitään, tämä on täysin ja täydellisesti PREMIUM kaupunki:
Satamassa ei ole lokkeja. Niiden tilalla on joutsenia joita voi syöttää kädestä. Paikallisliikenteen linja-autot kulkee sähköllä tien päällä olevista kaapeleista ja ovissa on high-tech nelipolviset saranat (menee erittäin pieneen tilaan).
Muut liikenteessä olevat autot on järestään Ferrareita, BMW:tä, Audeja tai Volvoja. En nähnyt yhtään 2000vm vanhempaa autoa. Poliiseilla Ooppelit.
Satamassa ei kellu sataa olutpulloa vaan yksi jack daniels viskipullo. Paikat ovat erittäin siistejä ja nurmikot tallaamattoman näköisiä. Kaupunki on myös täynnä pieniä "Eau potable" suihkulähteitä joissa leijonan suusta tuleva putki tiputtaa juomavettä viemäriin. Pullo alle ja saat erittäin hyvää ja kylmää vettä!
Naiset saavat olla - ja ovatkin julkisilla rannoilla yläosattomissa. Joka paikka täynnä pieniä yksityiskohtia joihin olisi suomessa käyty jos vetämässä graffiti tai kusemassa päälle. Keskellä järvi ja ympärillä uskomattomat Sveitsiläiset vuorimaisemat. Me gusta!

Ainoa varjopuoli Genévessä on sen hintataso. Kannattaa myös katsoa mistä ostaa. Satamasta saat jäätelön samaan hintaan kun marketista täytetyn sämpylän sekä limsapullon. Kioskeista 0,5l Coca-Cola maksaa noin 3,40€. Kaikella on puolensa, jos tällä hinnan korotuksella saa siistit paikat sekä kaupungin tarjoaman WiFi:n sekä koirankakkapussia, ehkä se on kannattavaa. Vituttaa vaan ulkopuolisena maksaa itsensä kipiäksi.

Jokatapauksessa, suosittelen ehdottomasti käymään. Tulin todellakin uudestaan mutta hinta-tasoon on varauduttava.

Kävin hostellin aamiaisella ja lähdin kävelemään järven rantaa. Puoliltapäivin hiekkarannalle absorboimaan UV-säteilyä. Eihän se hyvin päättynyt, nyt jo käsivarret kutiaa. Lyhyet päiväunet ja nyrkkipyykille. Huomenna Genéve jää taa ja uudet seikoilut odottaa!