23.6.2012

Päivä 7: Taasko se on perjantai?

Happy jussi niille jotka sitä viettää.
Minä heräilin Ranskasta, Lillestä, rautatieaseman viereisesta puistosta teltasta tasaiselta ritilältä maan-alaisen rautatieaseman hätäpoistumistien/ilmanvaihtokanavan päältä. Paikka oli mukavasti piilossa ja kuulin vain kahden ihmisen huomanneen minut. TGV-suurnopeusjunat sujahtelivat ajoittain 4m alapuoleltani. Rautatieasemalta kuului yöllä myös korkokenkien kolinaa sekä jatkuva kellon naksutus (astetta tanakampi kello).

Tarkoitus oli vihdoin päästä maasta junalla Brysseliin. Joo ja vitut. Katson junan laiturin epähuomiossa Arrivals taulusta ja tämän seurauksena sain maksaa 20€ sakon sekä löysin itseni Valencen TGV-asemalta. TOISESTA PÄÄSTÄ RANSKAA VITUN SUURNOPEUSJUNAT! Ei siinä. I gave all my fucks at Port of Helsinki, matka jatkuu. Paikallisjunalla Valencen keskustaan ja sieltä toisella Lyoniin. Ympärillä harmaita vanhoja tiilitaloja, silmän kantamattomiin viinimarja ja maissipeltoja, tuuli ja ydinvoimaloita.

Lyonista tein äkkilähdön ulos maasta, lakkasi ranskan junaliikenne kiinnostamasta jatkuvien ja massiivisten paikanvarausmaksujen takia. Tälläkertaa juna vie Sveitsiin, Genevèen. YK:n sekä maailman suurimman hiukkaskiihdyttimen, LHC:n kotiin. Maisemat junan ikkunasta on sanoinkuvailemattoman upeat, vuoristoa ja runsaasti vihreetä vehreetä.