18.6.2012

Päivä 2: Guinnesin lähteillä

Aamulla herätty klo 10 (GMT+1) ja majatalosta ryömitty kaupungille. Aamupalakseni nauttima ruisleipä, reissumies aiheutti hämmennystä ruokalassa. Guinnesin tehtaanmyymälässä käyty. Mainittanee että kyseessä oli turistirysä jonka ainoat irlantilaiset henkilöt olivat kassakoneiden takana.
Kaikkea, mihin voidaan painaa logo oli myynnissä. Paitoja, mukeja, kyniä, pullonavaajia, kalsareita, postikortteja, golfpalloja ja suklaa-tryffeleitä. Maininnan arvoista että tehtaan myymälästä sai Draughtin lisäksi muita Guinnesin oluita. Rakennuksen katolla oli Gravity-niminen baari, ilmaista olutta ja upeat näköalat koko Dublinin laupunkiin. Mikäli musta kulta ei kiinnosta, suosittelen käymään pelkästään näköalojen takia.

Ostin 6,5€ maksaneen paikallisliikenteen RFID päiväkortin ja ajelin sillä ympäri kyliä: bussikuski ei tykännyt kun en jäänytkään paikallispysäkillä. Irlannissa minulle enten pisti silmään vasemman puoleinen liikenne ja englantilaistyyppiset pistorasiat. Vihaisilla sähkömiehen taidoillani sain kuitenkin kameran ladattua.

Loppuillasta pääsin bussilla Dublinin satamaan ja hyppäsin laivaan kohti Holyheadia. Enemmän tai vähemmän mukavat tirsat satamaterminaalissa, toiset junassa. Toivotaan että herään Lontoosta! Alkoi Irlannin jatkuva sade vituttaa. Toivotaan että englannissa sää selkenee...