23.6.2012

Päivä 5: Maailmanmatkailu avartaa

Ensimmäinen kokonainen matkapäivä. Aamuherätys hostellissa Greenwitchissä ja nopea pyrähdys metrolla St. Pancras:in kansainväliselle rautatieasemalle. Tarkoituksena siis hypätä sieltä mailmankuuluun Eurostar-junaan ja pyyhkäistä englannin kanaalitunnelia Ranskaan.
Koko matkaa ei IntarRail alennuksella saanut, jouduin vaihtamaan junaa Lillessä.

Juna oli myöhässä. Ähän asti kaikki junat jotka olen InterRail-passiini merkinnyt on ollut yli tunnin myöhässä. Kanaalin alitus kesti 24min. Täällä uusi jonotus ja 6€ myöhemmin olin matkalla Pariisiin!
Veikatkaas kuka matkustaa TGV:llä, yhdellä maailman nopeimmista junista! Vehje on todistettu pystyvän yli 570km/h nopeuteen, lievä pettymys kun SNCF (paikallinen VR) köröttelee tällä välillä vaivaiset 320km/h. Suomalainen IC-juna menee silti varustelussa, hinnass ja perstuntuvuudessa ohi.

Pyrähdin TGV:llä Pariisin pohjoiselle rautatieasemalle (Gare du Nord). Täältä kävelin muutaman muun reilaajan kanssa Gare de Lyonille katsomaan jatkoyhteyksiä. Lopputulos oli kuitenkin minä yöpymässä keskellä paikallista rautatientoria. Ensimmäinen yö siis teltassa, keskellä kusenkatkuista Pariisia eikä kukaan tullut puukottamaan tai edes herättämään. Pettmys.