19.6.2012

Päivä 4: Turisti turistien joukossa...

Heräsin aamulla tyytyväisenä mutta hartijat rinkasta jumissaq Great Eastern majatalosta 12 kämppikseni kanssa.
Kolmikerroksisen kerrossängyn ylin kerros on lievästi pelottava.
Runttasin aamulla corn-flakesit turpaan ja painuin Greenwichiin, kävelin läpi (anteeksi kun suomennan) laivaston vanhan ammattikoulun, kappelin,
Greenwichin yliopiston, kuningattaren talon skä kansallisen merimuseon. Tämän jälkeen siirryin keskustaan.

Lontoossa on muutama turisti. Lontoon turistirysissä on turisti^2. Tämä tuli selväksi London Eye:lle jonottaessa. Kun lippu oli jonotettu piti jonottaa itse maailmanpyörään. Hintaa tällä puolen tunnin ajelulla oli 18£ eli rapiat 25€. Vertaa  kahden päivän majoitus aamupaloineen 19£.
Olihan se erilaista mutta toiste en mensi. Ei se ollut mielestäni sen arvoista. Toisin kuin observatorio! Siellä sain sentään verrattuani kenkääni brittiläissen jalan (mittayksikkö) standardiin. Ilman maksua. Ja oravia. Niistä sai Canonin 18-55mm luontokuvausputkellakin siedettäviä kuvia. Annoin yhdelle muutaman  Guinnesin panimosta ryöstämäni ohranjyvän, tuntui tykkäävän.

Oravanpyörästä päästyäni piti lähteä kiusaamaan Buckinghamin Palatsin vartijoita. Harmi vaan kun edessä oli aita enkä päässyt sataa metriä lähemmäs. En viitsinyt alkaa vittuilemaan ja huutelemaan törkeyksiä. Olkoon kuningatar rauhassa.
Huomenna, nokka kohti ranskaa jos jumala suo ja junalipunmyynti suostuu. Eurostariin voi olla vaikea saada paikkoja tiskiltä...

PS: Hostellin aulassa, vieressäni istuu hieman lihavampi aasialaisnuori lasit pässä ja pelaa koneellaan jotain.... tuo hiiren käsittely on aika skill-level-asian. Suorastaan huvittavaa katsottavaa. You cant spell Buckingham without the Ham!